Afr saati nedir?

özet olarak egzoza bağlı çok hassas detaylı bilgi veren bir oksijen sensörüdür görevi hava yakıt oranını göstermektir.

Yazılımcılar neden afr saati olamadan ayar yapmak istemez ?

arabalar genel olarak yük altında 14.7 gram havaya 1 gram yakıt verildiğinde en kusursuz şekilde çalışırlar. yazılımcılar bu oranları arac yazılımından ayarlayabilmek için bu göstergeye ihtiyaç duyarlar. eger gösterge yoksa tahmini olarak ayarlamak zorunda kalırlar. örnek olarak bakacak olursak aracın sesine egzozun kokusuna göre ayar yapacaklardır ama bu her devirde ve farklı yük koşullarında %100 optimal ayarı sağlamayacaktır.

Afr saati nasıl monte edilir?

Afr sensörü egzozda motordan veya turbodan hemen sonra en yakın noktaya koyulmalıdır. montajı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemlı husur sensörün egzoza dik veya dike yakın bir pozisyonda bağlanmasıdır. tam yatay veya aşağı şekilde baglanırsa bir kaç gün içerisinde sensörün ucundaki delikler tıkanır ve çalışamaz hale gelir. sensor bağlandıktan sonra aşağıda verdiğimiz şemadaki gibi soketler yerine bağlanip 2. kablodaki kırmızı tablo kontak elektriğini siyah kablo ise aracın herhangi bir yerindeki şaseye sıkılabilir. diğer kablolar opsiyoneldir boş kalabilir.

Afr değerleri ne olmalı?

Afr saati ekranında yazan değerin anlamı 1 gram yakıt için nekadar hava okuduğu anlamına gelir. değer yükseldikce hava yükseldigi için yakıtın az kaldığı anlamına gelmektedir.

Afr gaza az bastığında 14.0-15.5 değerlerinde olmalı, tam gaz yaptığında ise 12.0-13.0 civarında olmalı. araç kompresörde iken ---- işareti görebilirsiniz bu normaldir. aracın kompresör esnasında yakıtı tamamen kestiği anlamına gelmektedir.


LPG veya benzinde olması ekrandaki değerler açısından fark etmez. Benzin veya LPG aynı referans değer hedeflenmelidir.

Turbo ve yüklü araçlarda tam gazda 11 değerlerine kadar normal kabul edilir.

az gaza basıldığında değerlerin bu sıkala dışında ama yakınlarda olması kabul edilebilir ama tam gazda 8-9-10 veya 14-15-16-17-18 değerlerini görüyorsanız aracınız için büyük sıkıntılı bir durum olacaktır.

Nereden temin edebiliriz fiyatı nekadar?

Fiyatı zaman zaman değişiklik göstersede ortalama 240 dolar bandındadır. temini kolay değildir. facebook üzerinden "Yener Arıcı" kişisini aratıp kendisinden satın alabilirsiniz.

Çin malı afr saatleri

Aliexpress veya benzer çin sitelerinden alınan çakma afr saatleri %1 bile olsa işinizi görmeyecektir. defalarca müşterilerimiz alıp bize getirmesi ve teslerimiz sonucunda kesinlikle sağlıklı çalışmadıkları gözlemlenmiştir. bazı çin sitelerinde bir bir kopya cihazlarda vardır. onlarda değer göstermesine rağmen donuk donuk ve çok gecikmeli çalıştığı için işe yaramamaktadır. anlayacağınız en önemli işte ucuz iş yapıp 1 anlık gazlama ile aracınıza büyük zarar verebilirsiniz.